15,230 frågor

24,009 svar

9,299 användare

Gift, men förälskad i min kompis

Jag är kvinna, 33 år och gift sedan ett antal år med en man. Under vårt äktenskap har jag vid ett tillfälle varit förälskad i en kvinna. Nu har jag sedan ett tag tillbaka fått en mycket nära vän, som är lesbisk, och vi har en fantastisk vänskap - sådan som jag alltid har drömt om. Jag har upptäckt att jag är djupt förälskad i henne, och kan inte tänka på annat än att få röra henne, älska med henne. Samtidigt så älskar jag ju min man - men vårt förhållande är inte nytt längre, och attraktionen inte den stösta från min sida. Till råga på allt har vi två fantastiska små barn... Hur vet man att man definitivt är lesbisk? När är ett äktenskap dåligt nog för att brytas? Hur lätt är det att vara nära vän med någon man egentligen är kär i - oavsett om det är besvarat eller inte?
ställdes av Anonym
  

1 Svar

0 röster
För att inte såra din man, dina barn, din väninna och dig själv måste du sätta dig och ta en ordentlig funderare. Vad vill du med ditt liv? Vad har du tänkt när du satte dina barn till världen? Hur ser eventuella lösningar ut på din fråga? Det allra viktigaste är att inte ta något steg innan du gjort klart för alla inblandade parter hur det förhåller sig. Att "gå över gränser" är att göra sig ovän med många och kanske skapa oreparabla problem. Känner du dig osäker på din läggning kan man ta reda på hur det förhåller sig med dina manliga hormoner. Är de i överkant kan det påverka din dragning till de av samma kön som dig själv.

Det kan vara bra att ta kontakt med en kurator eller psykolog för rådgivning, men steget tar man alltid själv.

Är du säker på att din väninna känner samma för dig? Nyhetens behag lämnar även nya förhållanden efter tidens tand...

En stor och svår fråga som du behöver sakkunnig hjälp till att lösa. Absolut inget vi s k experter kan hjälpa dig med, utan bara hänvisa vidare. Lycka till hur det nu blir!
besvarad av Anonym
...