15,230 frågor

24,009 svar

9,299 användare

varför används det askorbinsyra när man bakar visst bröd? är det för att det ska bli saftigare eller få längre hållbarhet? används det även i vetedegar? är citronsyra och askorbinsyra samma sak?

varför används det askorbinsyra när man bakar visst bröd? är det för att det ska bli saftigare eller få längre hållbarhet? används det även i vetedegar? är citronsyra och askorbinsyra samma sak?
ställdes av Anonym
  

1 Svar

0 röster
Askorbinsyra (c-vitamin) och citronsyra är inte samma sak, men de kan ersätta varandra 1 msk citronsyra är ungefär som 1,3 msk askorbinsyra.

Askorbinsyra används för att ge bättre volym åt brödet. Se länken nedan:

http://www.brodinstitutet.se/in dex.asp?page=2&aktuellt_id= 50



Det används för att inte fruktkött skall mörkna.
besvarad av Anonym
...