15,230 frågor

24,009 svar

9,299 användare

Upphovsrätt.

Om jag spelar en skiva med en nu levende svensk artist, på ett evenemang som tar inträde men ej ger vinst, ett lokalparti o ett företag arrangerar,- Behöver jag kontakta skivbolag, artist?Tillägg från 09/08/2008 02:54pm:Det här är alltså beräknat som en förlustaffär.
Syftet är marknadsföring/medlemsvärvning.
Men folk får betala inträde. Inga avtal m STIM.
ställdes av Anonym
  

3 Svar

0 röster
Kolla om partiet och/eller företaget har något avtal med STIM, det är ganska troligt. Det kan hända att det går under deras avtal i så fall, eftersom de arrangerar evenemanget.

Om du nu t ex är dj eller liknande och har en firma och arrangörerna hyrt in dig, vet jag inte hur det funkar, då kanske det är du som ska ordna det. Kolla i så fall med evenemangsarrangörerna och STIM. Är det något du ägnar dig åt regelbundet, kanske det kan vara idé att kolla om du kan ha något eget avtal med STIM.Tillägg från 09/08/2008 04:44pm:    Kan bara hålla med sir_mg, är evenmanget offentligt, spelar det ingen roll om det går med förlust eller inte. Eller om det är en ideell förening eller liknande.
besvarad av Anonym
0 röster
Förmodar att artisten är medlem i Stim och då är det dom du ska kontakta ur ekonomisk synpunkt, då det du beskriver faller under offentligt framförande.

Från www.stim.se angående vad som är ett offentligt framförande:
"Ett framförande som i princip vem som helst kan lyssna till. Det spelar ingen roll om det rör sig om levande musik eller inspelad musik; inte heller om man måste betala entré eller inte. När man till exempel spelar bakgrundsmusik från radio i en butik räknas det alltså som ett offentligt framförande. Det gör också framföranden som sker i förvärvssyfte inför en större sluten krets."Tillägg från 09/08/2008 03:01pm:    Tror inte det spelar någon roll, låter fortfarande som det faller under vad som klassificeras som "offentligt framträdande"...men enklast att kolla med Stim, både såväl vad som gäller samt om artisten/erna i fråga är anslutna till Stim...samt som vakatten sa, kolla även med arrangören ifall det redan finns ett avtal. Finns ju avtal där arrangören helt enkel betalar en viss klumpsumma för att spela musik som t.ex. vid sportevenemang som hockey där det skulle vara hopplöst att hålla koll på artister och antal sekunder det spelas.
besvarad av Anonym
0 röster
Föreslår att du kollar detta med STIM.
http://www.stim.se/stim/prod/st imv4.nsf

kundservice@stim.se
besvarad av Anonym
...