15,230 frågor

24,009 svar

9,299 användare

Är det lättast för kvinnor eller män att få orgasm?

Eller beror det mer på individen?Tillägg från 10/30/2008 07:31pm:Jag har alltid hört att det ska vara lättare för kvinnan, men för någon vecka sedan så påstod en vän till mig motsatsen. Dessutom så har jag hört att det är mycket lättare för mannen att komma in precis några sekunder före kvinnans orgasm, stämmer det?
ställdes av Anonym
  

2 Svar

0 röster
Faktum kvarstår att orgasmens vara eller inte vara är betydande för vilket kön en ev. avkomma kommer att ha. En kvinna som blir sexuellt tillfredställd kommer med stor säkerhet att föda en son. Detta beror på att sammandragningarna i servix (vaginalorgasmer) trycker sönder den gula kroppen som annars sitter där, till skydd mot infektioner o. dyl. Enl. min uppfattning så har både kvinnor och män lika lätt/svårt att uppnå orgasm/utlösning.Tillägg från 11/06/2008 12:50pm:    Att vissa kvinnor upplever sig ha problem när det gäller att uppnå orgasm, beror oftast på att de har problem med att vara fullkommligt ärliga. 99% av alla kvinnor vet hur de ska få orgasm, men vissa av dem vågar inte delge sin partner detta, av rädsla för att då bli beroebde av denne. Att klitoris-stimulans ger orgasm är ingen hemlighet, att denna orgasm behövs för att möjliggöra vaginalorgasmer är inte lika känt. Kvinnans naturliga blyghet kan alltså beskyllas, till stor del, för uteblivna orgasmer.
besvarad av Anonym
0 röster
Självklart så finns det olika för olika personer om man tittat till individnivå, men generellt så får man nog säga att det är enklare för mannen...Tillägg från 10/30/2008 07:52pm:    Tror aldrig jag hört talas om att det skulle vara enklare för kvinnan, det är ju t.ex. bara titta i kvällstidningar och deras sexspalter där frågan om hur man ska få/ge orgasm såvitt jag kan påminna mig avser kvinnan...

För att spåna lite utan forskning att bygga det på, så skulle jag gissa på att det rent naturligt dessutom borde vara mannen...om det är lättare för mannen så kan det ju ur fortplantningssynpunkt vara en fördel, det kan ju betyda att man får flera chanser att ejakulera innan kvinnan är nöjd och alltså större chans att det blir avkomma.

Sista biten kan jag inte svara på, bortsett från att man kan ju självklart konstatera att kvinnan bör ju vara upphetsad vid det laget ifall hon är på väg att få orgasm och då enklare att komma in i henne än ifall hon inte är det minsta upphetsad...
Dessutom med tanke på att sammandragningarna hos en kvinna i samband med orgasmen är en bra hjälp för spermierna att ta sig längre in i livmodern så ska ju helst mannen antingen komma samtidigt eller innan och att då vara som mest "mottaglig" sekunder innan ger ju inte mycket tid att ta emot spermier.Tillägg från 10/31/2008 06:49am:    Kom att tänka på att det finns iaf studie där det var enklare för kvinnan, (med tanke på din fråga var ospeciferad angående vid vilket tillfälle det gäller så skrev jag det ovan i avseende med sexuellt umgänge mellan man och kvinna), och det är när det kommer till att få orgasm enbart med hjälp av fantasin...alltså utan någon form av fysisk stimulans. :)
besvarad av Anonym
...