15,230 frågor

24,009 svar

9,299 användare

Jag skulle vilja få tag i Gathania Holmgrens låttext till hennes låt Blackout.

Jag skulle vilja få tag i Gathania Holmgrens låttext till hennes låt Blackout.
ställdes av Anonym
  

5 Svar

0 röster
Det beror på att evolutionen medfört olikheter mellan människor. En annan skillnad är de olika raser som människorna består av.

Bahco.
besvarad av Anonym
0 röster
Ett tillägg till det klagar.pyor säger: Asiater har oftast svårare än européer att bryta ner alkohol eftersom de är mindre än européerna. Kvinnor har alltså svårare än män att bryta ner alkohol också. (OBS. Endast genomsnittligt, gäller så klart inte alla asiater/européer, kvinnor/män)
besvarad av Anonym
0 röster
Förutom alternativen som Ulwencreutz listar ovan så har också det genetiska en inverkan. Asiater har t.ex. (i genomsnitt) inte samma förmåga att bryta ner alkohol som europeer (i genomsnitt) och reagerar därför ofta starkare på alkohol. Men det genetiska är ju inget som går att påverka. Så det där med saltbalans etc. är ju betydligt lättare att göra något åt.

Bifogar en länk till en fråga där frågeställaren har stora problem med baksmälla.

http://iq.spray.se/qa/show/1123 4/baksmaella/
besvarad av Anonym
0 röster
Oj, det finns många faktorer. Precis som varför man reagerar olika mycket på alkohol.
Hur utvilad man var innan, vad man ätit innan, vad man drack, saltbalansen i kroppen, vätskebalansen i kroppen, hur mycket man drack, ev mediciner, psykiskt tillstånd, osv.
Det enda man generellt kan säga om bakfyllor är att salt- och vätskebalansen är väldigt viktig. Dessa krävs för att kroppen ska kunna ta hand om alkoholen och förbränna den. Så dricker Du mycket vatten och äter salta tilltugg, medan Du intar alkohol, så klara Du Dig bättre.
Sedan ska man ju inte bland för kraftigt, dvs öl, sprit, vin, likör, osv. Det kan ju få en att må illa redan innan man hunnit bli bakis.
besvarad av Anonym
0 röster
Du får nog vänta på att den släpps och hoppas på att texten finns med i omslaget... :) Verkar inte finnas tillgänglig på nätet iaf för närvarande.
besvarad av Anonym
...